יצוג הלקוח ברשויות המס | יעוץ וליווי עסקי | ביקורת וחשבונאות

המדריך לעסק המתחיל – הקדמה

ברכותיי !!! עצם העובדה שהגעתם לכאן ואתם קוראים את המדריך לעסק המתחיל היא סימן מצויין. עובדה זו מצביעה על כך שאתם בכיוון הנכון וכבר בשלים ומוכנים לעשות כסף ולבנות את העסק שלכם. במדריך זה נלווה אתכם, ניתן לכם את כל הכלים והמידע הנדרש, ונראה לכם מהו האופן הנכון ביותר לבנות עסק, וכיצד להגדיל את סיכוי ההצלחה שלכם!

אנשים מדויקים ויסודיים נוטים לבצע תהליכים מורכבים באופן מתוכנן ומדויק, ומתוך מחשבה קדימה, ולכן יהיה להם קל יותר בעת הקמת העסק. הקמת עסק הינו תהליך שיש לבצע באופן נכון ויסודי ומתוך תכנון מדוקדק של המהלכים קדימה. תכנון חלקי או לא מדויק לא יביא לכם את התוצאות הרצויות, ויביא לכך שהזמן, הכסף והאנרגיות שתשקיעו ירדו לטימיון.

במסגרת עבודתי כרו”ח, אני נחשף מידי שנה לעשרות עסקים חדשים ושונים, שמוקמים עם הרבה התלהבות ואמביציה – ותוך השקעה רבה של המון כסף, זמן ואנרגיות. למרבה הצער, רבים מקימים את העסק ללא חשיבה מוקדמת וללא הכנה מתאימה, וכאשר מגיעים המשברים (ובהקמת עסק תמיד יהיו משברים ברמה כזו או אחרת) – הם לא מוכנים אליהם. כאשר המשברים מנוהלים בצורה לא נכונה, האנרגיה וההתלהבות שליוו את הקמת העסק מתחילים לדעוך, ומשם הדרך לבעיות מהותיות ולכישלון העסק קצרה מאוד.

על מנת שלכם כיזמים יהיו סיכויים טובים להצליח, עליכם לסגל לעצמכם את הלך הרוח והתכונות הבסיסיות הנדרשות עבור בעלי עסקים מצליחים:
  • תכנון מראש לפרטי פרטים, ככל שניתן, על מנת למנוע מצבי אי ודאות והפתעות לא רצויות
  • להתמיד ולא לוותר גם כשמגיעים למצבי לחץ וקושי
  • עליכם להיות מרוכזים ומפוקסים במטרות אשר הגדרתם לעצמכם בתוכנית העסקית.

 

מטרתו של המדריך לעסק המתחיל היא להכין אתכם, כבעלי עסק, לפתיחת העסק בשלושה שלבים:
  1. לבחור באופן נכון ומדויק את סוג הפעילות המתאים עבורכם ולבחון האם תחום הפעילות עליו חשבתם אכן נכון עבורכם
  2. לבחור את סוג ההתאגדות הנכון והמתאים לסוג הפעילות (עוסק פטור, עוסק מורשה, חברה בע”מ, עמותה)
  3. בשלב השלישי נבצע את הפעולות הנדרשות בשלב טרום ההקמה, על מנת להבטיח את חוסן העסק ולהפחית סיכונים, כך שתיכנסו לפעילות בצורה הנכונה.

חשוב להבהיר:
המטרה של מדריך זה היא להעניק לבעל העסק הפוטנציאלי היכרות ראשונית עם הנקודות המרכזיות שעליו לדעת טרם ההחלטה על פתיחת עסק, בתחומי העסקים העיקריים. כמובן שניתן לכתוב מאמרים שלמים נוספים על כל נושא ותת נושא הקשורים להקמת העסק, אך המטרה שלנו במדריך זה הייתה להקל ולפשט את הדברים עבורכם, כך שתקבלו תמונה ראשונית של הנקודות העיקריות, אשר יאפשרו לכם לקבל החלטה מושכלת, האם כדאי לכם לפתוח עסק חדש.
בהצלחה!

  • האמור לעיל אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ חשבונאי של רואה חשבון והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ חשבונאי מחייב
  • דף מידע זה מנוסח בלשון זכר אך פונה לנשים ולגברים כאחד.
נגישות